Principskitse for opmåling til MultiTip fræsehjulsystem | www.3rod.dk

Ved bestilling af nyt MultiTip rodfræserhjul til retrofit på en eksisterende rodfræsermaskine skal vi bruge nogle maskin-specifikke oplysninger om din maskine. På tegningen til venstre kan du orientere dig om de enkelte målepunkter. Klik på tegningen for at se den i stor størrelse.

MultiTip bestillingsformular

Trin 1 af 3

33%
 • Design af nyt fræserhjul til en eksisterende rodfræsermaskine

  MultiTip rodfræsersystemet kan eftermonteres på de fleste rodfræsere og i de fleste tilfælde opleves en markant forbedring af fræseydelsen.

  Når der designes et nyt fræserhjul vil MultiTip tiltræbe at optimere maskinens karakteristik. Det handler om maskinens hestekræfter, hjulets omdrejningshastighed og den maksimale hjuldiameter.

  De fleste rodfræsere har begrænsninger i disse parametre. MultiTip vil optimere ydelsen inden for disse begrænsninger.

  OBS: Alle målinger skal være inden for en tolerance på 0,1 mm. Tilsend gerne fotos og/eller prøve på nuværende hjul hvis det er muligt. Kontroller at MultiTip’s tandbredde på 85 mm kan være indenfor fræserhjulets afskærmning. Husk venligst også at angive fræserhjulets omdrejningsretning på alle hjultegninger.

  Til design og beregning af det nye fræserhjul skal vi bruge flg. oplysninger:

 • Den maksimale diameter målt mellem nuværende yderste tandpar (målt fra spids til spids). Målet skal sikre at det nye fræserhjul ikke overskrider de originale sikkerhedsgrænser. MultiTip kan i visse tilfælde designe et større fræserhjul.
 • Mål afstanden fra fræserhjulets centerpunkt til fastgørelseshullernes centerpunkt. Såfremt alle huller ikke er placeret symmetrisk (samme afstand fra hjulcenter) eller vinkelmæssigt i forhold til hjulcentret skal vi bruge en tegning med specifikationer af målene.
 • Har alle fastgørelseshuller samme diameter?
 • Medsend gerne foto af nuværende fræserhjul.
 • Nogle hjulcentre er ikke regelmæssige (f.eks koniske eller ikke cirkulære). Disse kræver særlig udvikling – kontakt os herom.
 • Er det nuværende fastgørelsessystem afhængig af en specifik godstykkelse på fræserhjulet?